Pretinde înțelegeri profunde pe care pur și simplu nu le are.

By: | Tags: | Comments: 0 | June 18th, 2020

Pretinde înțelegeri profunde pe care pur și simplu nu le are.

El este președintele Institutului de Medicină Funcțională, fondatorul Centrului UltraWellness și un autor cu cele mai bune vânzări de cărți precum Ultramind, Ultrametabolism, The Blood Sugar Solution: A 10 Day Detox Diet și coautor al lucrării The Daniel Plan, a dieta. bazat pe principii biblice. El face parte din personalul Centrului de Medicină Funcțională de la Clinica Cleveland. El este consilier medical al lui Bill și Hillary Clinton. Vinde suplimente alimentare și curățări de detoxifiere. El a spus că legea termodinamicii nu se aplică în organismele vii și că medicina actuală este la fel de învechită ca sângerarea sau frenologia. El spune că bolile nu există. El este în esență un negator al teoriei germenilor, spunând că este terenul, nu germenul.

Ce este medicina funcțională?

Articolul Wikipedia despre Mark Hyman numește medicina funcțională „un set discreditat de credințe pseudoștiințifice”. Jeffrey Bland, un doctorat, nu un medic, a inventat medicina funcțională, iar Hyman a devenit convertit după ce a participat la una dintre prelegerile sale. Este definită vag ca o abordare sistemică care se concentrează pe identificarea și tratarea cauzelor subiacente. Ea pune accent pe prevenire, individualizează tratamentul și aspiră la optimizare, mai degrabă decât la normalizarea funcției.

În 2009, Wally Sampson de la SBM a scris o serie de patru articole despre medicina funcțională. Aici, aici, aici și aici.

El a concluzionat:

Niciunul din acest FM nu prezintă o hartă de pe care să se poată ajunge de aici până acolo… Afirmațiile [sunt] acoperite în limbajul științei, dar cu caracteristicile distinctive ale sectarismului – pluralități de abordări ale bolii, absența dovezilor pentru eficacitate, un concept unificator al bolii ca corp nesincronizat cu Natura (cu N majusculă) , bâlbâială de nedescifrat și salată de cuvinte descriptive.

David Gorski a criticat medicina funcțională, numind-o „o formă de șarlamănală care combină cele mai rele aspecte ale medicinei convenționale și ale medicinei alternative”, cu supra-testare masivă și o etică a „revenirii pe măsură ce mergi”. El a descris cum a fost implementat de obicei în cazul unei femei de 80 de ani cu cancer de sân. După un tratament convențional și o intervenție chirurgicală care a fost probabil curativă, a fost supusă la 154(!) teste de laborator inutile, nestandard (cum ar fi indicele de reprezentativitate al urinei) și numeroase intervenții inutile și posibil chiar periculoase (97 de perfuzii IV de vitamina C, o listă lungă de suplimente). inclusiv un „supliment standardizat pentru ameliorarea inflamației pe bază de plante”, melatonină, probiotice și un shake alimentar medical, o dietă fără lactate/fără gluten și multe altele) care nu i-au schimbat rezultatul.

teza lui Hyman

Titlul The Broken Brain este într-adevăr o denumire greșită. Hyman spune că, de fapt, întregul corp este rupt, iar disfuncțiile în altă parte provoacă probleme în creier. Abordarea medicală standard de „numiți-i vina, îmblânzește-l (cu medicamente)” este greșită. Există o nouă paradigmă. Ideea de a diagnostica pacienții cu boli este depășită; chiar nu există lucruri precum bolile. Totul este conectat. Prin optimizarea sănătății corporale, autismul, demența și tulburarea bipolară pot fi inversate. El spune că vede minuni în fiecare zi în practica sa. El a văzut pacienți recuperându-se complet de autism, luând pur și simplu ulei de ficat de cod. Boala Alzheimer a unei femei s-a inversat când i-a dat suplimente tiroidiene pentru un „ușor dezechilibru”.

El își spune propria sa poveste de recuperare după depresie, anxietate și oboseală extremă. El spune că toxicitatea metalelor grele, dieta deficitară, nivelurile ridicate de stres și un intestin permeabil au creat furtuna perfectă care a dus la creierul rupt. Diferiți specialiști au pus diferite diagnostice și nu au putut să-l ajute. După ce s-a convertit la medicina funcțională, a „decojit straturile” și s-a îmbunătățit treptat folosind foaia de parcurs a FM. „Problema nu era în creierul meu, ci în corpul meu. Toată acea inflamație, toxicitate, disfuncție intestinală mi-a revenit la creier.” A fost un proces lent. A descoperit că are otrăvire cu mercur. A urmat o dietă de eliminare a curcanului, broccoli și orezului. Trebuia să găsească toate cauzele, una după alta. El o compară cu a sta pe mai multe tack-uri: eliminarea unei singure tack-uri nu rezolvă problema. Ceea ce contrazice direct afirmația lui că a inversat autismul și boala Alzheimer cu intervenții unice.

Cei șapte pași ai săi către o ultraminte sunt:

Optimizați alimentațiaEchilibrează hormoniiRăciți inflamațiaRepară-ți intestinulDetoxifică organismulStimulează mitocondriileCalmează mintea

Și, de asemenea: exerciții fizice, comunitate și alte lucruri importante, cum ar fi suplimentele. Puteți cumpăra suplimente de la magazinul online Hyman. El vinde un kit de asistență Eat Fat, Get Thin, un kit de bază pentru dieta detoxifiere de 10 zile, suplimente cu soluție de zahăr din sânge, un kit de reglare a hormonilor masculini, un kit de îmbunătățire a metabolismului energetic și multe altele.

Planul de start de șase săptămâni pentru a vă vindeca creierul:

Mănâncă corect pentru creierul tău: elimină glutenul și lactatele, alimentele procesate și nedorite, cafeaua, alcoolul, grăsimile trans și aditivii alimentari. Crește grăsimile, proteinele, fibrele și carbohidrații complecși. Mănâncă organic. Mănâncă la fiecare 3-4 ore.Îmbunătățește-ți chimia creierului cu suplimente. Acestea sunt suplimentele „must have” pentru sănătatea creierului:Multivitamine / MineraleMagneziu și calciuVitamina D3 (2000 UI pe zi și poate mai mult dacă aveți deficit – consultați medicul dumneavoastră)Vitamine din complexul B metilatGrăsimi Omega-3 (EPA DHA din ulei de pește)ProbioticeTrăiește stilul de viață UltraMind: exerciții fizice (mergi 30 de minute în fiecare zi), relaxează-te (folosind respirația burtică moale și Ultrabath, care sunt explicate în cartea sa), somn (7-9 ore pe noapte) și antrenează-ți creierul (cuvinte încrucișate, tablă). jocuri, cărți de citit etc.)Trăiți curat și verde: beți apă curată, limitați expunerea la substanțe chimice și metale, limitați expunerea la produse de uz casnic, de grădinărit și de îngrijire personală, mențineți fluidele corporale în mișcare, reduceți poluarea electromagnetică și radiațiile electromagnetice (detalii despre cum să faceți toate acestea sunt în cartea lui).

Afirmații discutabile

Există o mulțime de afirmații și recomandări îndoielnice în videoclipuri, dintre care unele sunt dovedit greșite și niciuna nu se bazează pe dovezi acceptabile. Cateva exemple:

Nutrienții funcționează adesea mai bine decât medicamentele.Deficiențele nutriționale sunt principalele cauze ale majorității bolilor.Există 3 mari epidemii de probleme hormonale în America. Prea multă insulină (din zahăr din dietă), prea mult cortizol (din stres), tiroida insuficientă.Doar controlul insulinei va echilibra toți ceilalți hormoni.Suntem bombardați cu toxine tiroidiene: fluor în alimentarea cu apă, BPA în materiale plastice, triclozani în săpunuri antibacteriene, retardanți de flacără în lenjerie de pat.Curățați-vă mediul. Obțineți un filtru de fluorură cu osmoză inversă. Evitați plasticele; du-te tot de sticlă.Tiamina 600 mg poate reduce oboseala tiroida in 3-5 zile.Oboseală, stres? Verificați funcția suprarenală cu un test de salivă.Pentru stres, dezvoltați o practică de respirație. Expirația mai mult decât inhalați activează nervul vag și sistemul nervos parasimpatic, scade imediat ritmul cardiac, relaxează sistemul digestiv și scade tensiunea arterială.Aveți o perioadă de odihnă pentru a vă ajuta memoria mușchilor corpului să-și amintească cum este să fii relaxat.Testosteronul scade odată cu vârsta, dar acest lucru se datorează stilului de viață. Puteți crește în mod natural nivelul de testosteron cu modificări ale stilului de viață.Oferă bărbaților puțin hormon bioidentic topic. Le permite să-și construiască mușchi și oase, să piardă în greutate, să amelioreze depresia și să îmbunătățească memoria. Și femeile beneficiază.Lucruri care provoacă dezechilibrul hormonilor sexuali: zahăr, carbohidrați rafinați, stres, lactate, hormoni din lactate și carne, toxine din pesticide, materiale plastice, poluare, lipsa exercițiilor fizice.Inflamația se află în spatele oricărei disfuncții ale creierului.Două treimi din celulele creierului sunt celule imunitare. [Cred că se referă la celulele microgliale, care constituie doar 10-15% din celulele creierului.]Sindromul intestinului permeabil.Eșecul solului epuizat.Cantități extraordinare de toxine în alimentele noastre din 1970. Boala cronică nu se datorează modificărilor stilului de viață, ci din cauza toxinelor din mediu.Cauza principală a bolii sunt toxinele din mediu. (Nu!)

Geniu de marketing

Fie Mark Hyman a copiat ideea de la Peggy Sarlin, fie ambii au învățat de la același expert în marketing. Peggy a produs o serie de 14 videoclipuri despre „Trezirea din Alzheimer”, susținând că boala Alzheimer poate fi prevenită în mare măsură și poate fi inversată la 9 din 10 pacienți. Am scris o rubrică SkepDoc criticând seria ei; este programată să apară în numărul următor al revistei Skeptic. La fel ca Hyman, ea a intervievat o serie de experți diferiți care au avut toți abordări diferite. Au recomandat totul, de la ulei de cocos la ceai de coajă de banană, suplimente multiple, evitarea glutenului etc. La fel ca Hyman, au spus povești de succes miraculoase. Ca și Hyman, ei au vorbit despre „sindromul intestinului permeabil”, o afecțiune ipotetică nerecunoscută de știința medicală. Ambele au menționat boala cronică Lyme, care nu există.

Gândește-te: dacă ar avea cu adevărat un leac pentru Alzheimer sau pentru toate bolile creierului, ar trebui să ne uităm la o serie de videoclipuri pentru a afla despre asta? Nu ar fi peste tot în știri? Nu ar câștiga cineva un premiu Nobel? Nu ar fi iresponsabil să nu-l împărtășesc lumii gratuit?

Videoclipurile au fost puse la dispoziție gratuit, dar fiecare videoclip a fost disponibil doar timp de 24 de ore, ceea ce face mai ușor să pierdeți un episod. Acest lucru încurajează spectatorul să cumpere un pachet cu toate videoclipurile plus materiale suplimentare, pentru 99 USD și mai mult. Sau puteți cumpăra cărțile. Aceste scheme de marketing video sunt un truc inteligent pentru a face bani; este un geniu de marketing!

Erorile medicinei funcționale

Hyman încearcă să promoveze medicina funcțională, dar în aceste videoclipuri el expune din neatenție erorile acestei abordări. Nici măcar nu face ceea ce pretinde că face.

El subliniază tratamentul individualizat. În loc să întrebe „ce” au pacienții, el întreabă „de ce”. Patru persoane cu boli de inimă ar putea avea 4 motive de bază; patru persoane cu 4 boli diferite ar putea avea un singur motiv de bază. Fiecare este un individ și necesită o abordare individuală diferită.

Dar dacă toată lumea este diferită, cum ai putea ști cum să-i tratezi pe fiecare dintre ei? Dacă există mai multe cauze subiacente, cum poate Hyman să raporteze că a vindecat pacienții cu o singură intervenție? Dacă există mai multe cauze subiacente, cum puteți determina care dintre ele se aplică pentru care pacient? nu poți. Tot ce poți face este ceea ce face Hyman: aruncă în ei totul, în afară de chiuveta din bucătărie și vezi ce se lipește. Încercați un lucru și dacă nu funcționează, adăugați altul. Ghicituri. Experimentare necontrolată. Uită de metoda științifică și de necesitatea de a testa în mod sistematic fiecare afirmație; asta nu este în paradigma lui Hyman.

Și, bineînțeles, cei șapte pași către o ultramind și planul jumpstart de 6 săptămâni sunt orice altceva decât individualizate: le recomandă tuturor.

Dacă totul este conectat într-o rețea interconectată, cum ați putea ști suficient pentru a interveni într-un punct al rețelei? Nu ar cauza asta efecte neașteptate în altă parte pe web?

Ideea că Hyman caută și găsește „cauza de bază” este ridicolă. El doar enumeră toate cauzele posibile la care se poate gândi și încearcă să le trateze pe toate. El vorbește despre „foaia de parcurs” a FM. Nu există o astfel de foaie de parcurs, doar încercări și erori nesistematice.

Este o prostie să crezi că medicina funcțională înțelege cauzele care stau la baza și le poate identifica și individualiza în mod adecvat tratamentele. Medicina funcțională este un medic orb care conduce un pacient orb, încercând orice și tot ceea ce speră că ar putea ajuta.

Medicina funcțională nu a descoperit nimic nou. Știam deja că creierul afectează restul corpului și corpul afectează creierul. Știam că corpul și mintea sunt conectate într-un întreg interconectat. Toată lumea știe că stilul de viață este important pentru sănătate: exercițiile fizice, dieta sănătoasă, reducerea stresului, somnul adecvat și interacțiunea cu alți oameni contează. Medicina funcțională pretinde că știe lucruri despre dietă care nu se bazează pe dovezi. Se preface că știe că toți avem nevoie de suplimente alimentare și de care avem nevoie. Pretinde înțelegeri profunde pe care pur și simplu nu le are. Se pretinde că știe să folosească teste non-standard pentru a ghida eficient tratamentul. Se preface că știe cum să creeze o funcționare optimă, dar nu a demonstrat niciodată că poate face asta sau chiar că există niveluri de funcționare mai mari decât „normal”. Abordarea medicinei funcționale nu a fost niciodată testată pentru a afla dacă poate produce rezultate mai bune decât abordarea medicinei bazate pe știință.

Concluzie: marketing bun, nu medicament bun

Seria video The Broken Brain nu este o sursă sigură de informații medicale. Hyman include sfaturi standard despre un stil de viață sănătos, dar le amestecă fără discernământ cu sfaturi care se bazează mai degrabă pe speculații decât pe cum se ia caralean dovezi credibile. Și face afirmații care sfidează credința (vindecarea autismului cu ulei de ficat de cod) și multe care se dovedește că nu sunt adevărate.

Ca ecou David Gorski,

Ceea ce este bun la medicina funcțională nu este unic, iar ceea ce este unic la ea nu este bun… este nevoie de „a inventa pe măsură ce mergi” la un nivel cu totul nou, iar asta nu este un lucru bun în medicină.

Autor

Harriet Hall

Harriet Hall, MD, cunoscută și ca The SkepDoc, este un medic de familie pensionar care scrie despre pseudoștiință și practici medicale îndoielnice. Și-a luat licența și doctoratul de la Universitatea din Washington, și-a făcut stagiul în Forțele Aeriene (a doua femeie care a făcut acest lucru vreodată) și a fost prima femeie absolventă a rezidențiatului de medicină de familie a Forțelor Aeriene de la Eglin Air Force Base. Pe parcursul unei lungi cariere ca medic al Forțelor Aeriene, ea a ocupat diferite posturi, de la chirurg de zbor la DBMS (Director al Serviciilor Medicale de Bază) și a făcut totul, de la nașterea copiilor până la preluarea comenzilor unui B-52. S-a retras cu gradul de colonel. În 2008 și-a publicat memoriile, Women Aren’t Supposed to Fly.

Vă rugăm să nu încercați mai întâi chiropractica, sau deloc, pentru orice afecțiune pediatrică

După cum s-a discutat de nenumărate ori pe paginile de Medicină bazată pe știință, copiii sunt din ce în ce mai mult o țintă a chiropracticienilor, unii chiar făcându-și recunoașterea ca practicieni de îngrijire primară. În ciuda unei pregătiri complet inadecvate și a lipsei de experiență cu pacienții pediatrici bolnavi, ei cred că au ceea ce este necesar pentru a recunoaște și gestiona afecțiunile pediatrice obișnuite sau pentru a se adresa unui medic pediatru real atunci când consideră că este necesar. În timp ce un procent semnificativ de boli pediatrice este autolimitată și, prin urmare, ar putea părea să răspundă la manipularea chiropractică, am văzut multe se deteriorează rapid și cu puține avertismente. Ideea unui copil bolnav care suferă de mâinile unui șarlatan este terifiantă.

Mulți chiropracticieni sunt, desigur, mai mult decât fericiți să vadă pacienți pediatrici fără a acționa ca PCP. Le place să susțină că copiii sunt expuși riscului de a dezvolta nealinierea oaselor craniului și a coloanei vertebrale, subluxații chiropractice și numeroase alte afecțiuni unice realității medicale alternative, în special în primii câțiva ani de viață. Ei le spun îngrijitorilor că aceste insulte pot fi subtile, sau chiar tăcute ani de zile, și că este necesară îngrijirea regulată de întreținere pentru a preveni problemele severe, ajungând chiar până la a da vina pe SIDS și „sindromul bebelușului scuturat” asupra acestor entități fictive.