Ea poate avea perioade regulate, lunare, până la amenoree prelungită.

By: | Tags: | Comments: 0 | April 5th, 2020

Ea poate avea perioade regulate, lunare, până la amenoree prelungită.

6. Refuzați să fiți bucătar cu „comandă scurtă”. Promovați o alimentație mai sănătoasă prin refuzul de a satisface cererile speciale, asigurându-vă în același timp că serviți cel puțin un aliment sănătos care îi place copilului la fiecare masă.

7. Limitați timpul de televiziune. Vizionarea TV include adesea reclame pentru alimente nesănătoase, zaharoase și foarte procesate. Expunerea la reclame pentru produse alimentare crește alegerea și preferința copiilor pentru aceste alimente promovate.

8. Exploatați asemănările. Exploați asemănările pentru a dezvolta o preferință gustativă pentru alimente noi. Odată ce un aliment este acceptat, găsiți „punți alimentare” colorate sau cu aromă similară pentru a extinde varietatea de alimente pe care un copil le va mânca. De exemplu, dacă unui copil îi place plăcinta cu dovleac, încercați piure de cartofi dulci și apoi piure de morcovi.

9. Fă să mănânci sănătos distractiv. Cultivați alimente sănătoase în grădină sau duceți-vă copiii la o piață de fermieri pentru a alege o legumă sau un fruct nou pe care să îl încercați acasă.

10. Sari peste luptele alimentare. Când părinții presează copiii să mănânce anumite alimente, este mai puțin probabil ca copiii să dezvolte gustul pentru ei. Pentru a-i determina pe copii să dorească să mănânce alimente sănătoase, utilizați strategii precum creșterea accesibilității și a expunerii, reducerea la minimum a concurenței, modelarea, jurământul că nu spune nimic atunci când un copil refuză o mâncare și facerea alimentelor să aibă un gust bun.

RESURSE ADITIONALE

Consiliul American pentru Exercițiu

MyPlate

Previzualizează PDF-ul

Educația fizică este acum văzută ca o parte care nu poate fi consumată din programa școlară. Cu toate acestea, nu există nicio îndoială că copiii trebuie să fie activi fizic nu numai pentru a rămâne sănătoși și pentru a-și reduce șansele de a deveni adulți supraponderali, ci și pentru a avea rezultate bune la școală.

Unde au toate P.E. Au dispărut orele?

Odată cu presiunile din ce în ce mai mari de a îmbunătăți scorurile standardizate ale testelor și de a reduce bugetele, școlile din toată țara au eliminat practic programele de educație fizică. De fapt, din 2006, doar 3,8% din școlile primare și 2,1% din licee mai ofereau cursuri zilnice de educație fizică. Acest lucru este deosebit de descurajator, având în vedere corpul tot mai mare de dovezi științifice care leagă participarea regulată la activitate fizică cu performanța academică îmbunătățită.

•                                                                                  Aproape 250 de elevi elementare care au primit o pauză zilnică de activitate de 10 minute a crescut comportamentul la sarcină cu o medie de 8%).

rhino gold gel

•  Un studiu din SUA pe aproape 12.000 de adolescenți a arătat că, în comparație cu colegii lor sedentari, elevii care au participat la P.E., sporturi de echipă sau au făcut sport cu părinții lor au avut cu 20% mai multe șanse de a obține „A” la matematică sau engleză.

•  Au fost evaluate nivelurile de fitness a peste 300 de elevi de gimnaziu, iar cei care erau cei mai în formă au avut, de asemenea, rezultate mai bune din punct de vedere academic.

•  O analiză a rezultatelor standardizate de fitness și a testelor academice pentru aproape 900.000 de studenți a relevat o corelație pozitivă puternică între starea fizică și rezultatele academice.

•  Cercetări suplimentare sugerează că, în comparație cu grupurile de control, elevii care petrec mai mult timp în activități fizice la școală sau P.E. (și, prin urmare, mai puțin timp în clasă) își mențin sau își îmbunătățesc efectiv notele și scorurile standard ale testelor de performanță.

•  Dr. John Ratey scrie în cartea sa Spark: The Revolutionary New Science of Exercise and the Brain (2008, Little, Brown) că nivelurile de neurotransmițători, inclusiv dopamina, serotonina și norepinefrina, sunt, de asemenea, crescute după exerciții fizice intense, ajutând la creșterea concentrării. și induce sentimente de calm.

Încurajarea activității fizice este responsabilitatea tuturor

Sprijinul pentru programele de educație fizică din școli este în creștere. Noua legislație urmărește să crească timpul necesar alocat activității fizice și pauzei, iar mai multe centre de fitness din școală îi ajută pe elevi să-și îmbunătățească atât notele, cât și sănătatea generală.

Deoarece copiii activi fizic au mai puține probleme cronice de sănătate, o imagine de sine mai puternică și o performanță școlară mai bună, este logic să încurajăm activitatea fizică, atât la școală, cât și acasă. Părinții, profesorii și antrenorii au toți un rol de jucat în a-i ajuta pe copii să se gândească pozitiv la exerciții fizice și în a-i motiva să facă din activitatea fizică regulată o activitate pe tot parcursul vieții.

 

Resurse aditionale

Consiliul American pentru Exercițiu

PHIT America

USA Today

Previzualizează PDF-ul

În calitate de nutriționiști dieteticieni înregistrați, suntem în mod constant întrebați despre ce alimente ar trebui să facă parte dintr-o dietă sănătoasă și curată. Numeroase alimente fac clasa, fiecare cu propriul său set de beneficii nutritive. În plus, este varietatea care vă asigură că obțineți o gamă largă de vitamine, minerale și antioxidanți și fitochimice care promovează sănătatea. Unele alimente, cum ar fi lactatele, legumele, nucile și semințele, sunt ceea ce am numi „amenințări triple”, deoarece conțin un amestec de proteine, carbohidrați și grăsimi, făcându-le bine echilibrate din punct de vedere al macronutrienților. Dintre acestea, semințele de in sunt în fruntea listei.

Semințele de in, cunoscute și sub denumirea de semințe comune de in sau in, datează din Imperiul Babilonian și au fost aduse în America de Nord la începutul anilor 1600. Mai mult de jumătate din grăsimea din semințele de in este acidul gras esențial acid alfa-linolenic (ALA), care este o sursă vegană de omega-3 antiinflamatorii și precursorul acidului eicosapentaenoic (EPA). Semințele de in sunt, de asemenea, bogate în lignani, despre care s-a demonstrat că ajută la reducerea riscului de cancer de sân.

Informații nutriționale

Semințele de in întregi conțin 55 de calorii per lingură, în timp ce aceeași cantitate de in măcinat conține 37 de calorii. Semințele de in sunt o alegere bună pentru cei care urmează o dietă săracă în carbohidrați, deoarece sunt 29% carbohidrați, 18% proteine ​​și 42% grăsimi. Conținutul de fibre este compus atât din fibre solubile (20-40%) cât și insolubile (60-80%). Fibrele solubile ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge și colesterol, ceea ce poate reduce riscul de diabet de tip 2 și boli de inimă și poate fi folosită ca tratament pentru aceste afecțiuni. Când inul măcinat este amestecat cu apă, gingiile mucilagioase din fibra solubilă formează o substanță asemănătoare gelului, care poate ajuta la sațietate și promovează pierderea în greutate, precum și îmbunătățirea funcției intestinale.

Cum să folosiți semințele de in

Semințele de in trebuie măcinate înainte de a fi consumate pentru a-și absorbi nutrienții. Învelișul exterior al întregii sămânțe de in îl însămânța atât de tare încât nu se va deschide în timpul digestiei, astfel încât trece prin tine intact. Deși semințele de in măcinate sunt forma preferată de consum de in, se recomandă să cumpărați semințe întregi de in și să le măcinați într-o râșniță de cafea sau de condimente, după cum este necesar. Deoarece semințele de in măcinate se oxidează rapid, se vor râncezi, ceea ce face ca făina de in măcinată pe raftul supermarketului să fie o alegere proastă. Din acest motiv, ar trebui să păstrați întotdeauna la frigider semințele de in întregi și măcinate. Semințele de in pot fi adăugate la smoothie-uri, clătite, aluat pentru vafe și brioșe, fulgi de ovăz și iaurt și este un liant excelent pentru chifteluțe și chifteluțe. Semințele de in măcinate amestecate cu apă acționează și ca înlocuitor de ouă în produsele de panificație, care este un bun înlocuitor pentru cei care au o alergie la ouă.

Beneficiile pentru sănătate ale semințelor de in

Antiinflamator: acizii grași omega-3 din semințele de in sunt utilizați pentru a produce prostaglandine, care sunt compuși hormonali antiinflamatori. Ele pot fi eficiente în reducerea inflamației asociate cu artrita, hipertensiunea arterială și afecțiunile autoimune.Sănătatea inimii: Atât acizii grași omega-3, cât și fibrele din semințele de in acționează pentru a reduce riscul de boli de inimă prin reducerea LDL (colesterolul „rău”), tensiunea arterială și stresul oxidativ și inflamația în artere. Tensiunea arterială poate fi redusă semnificativ cu aportul zilnic de semințe de in măcinate, care, la rândul său, va scădea riscul de accident vascular cerebral și boli de inimă. Dacă luați medicamente pentru hipertensiune arterială, asigurați-vă că monitorizați tensiunea arterială, deoarece poate apărea o scădere semnificativă a tensiunii arteriale și medicul dumneavoastră ar putea dori să reducă cantitatea de medicamente pe care o luați.Cancer: Semințele de in sunt bogate în lignani (fibre insolubile) care funcționează ca fitoestrogeni, compuși vegetali care sunt similari cu estrogenul și de fapt concurează cu estrogenul pentru legarea de receptorii de pe celule. Cu cât fitoestrogenii concurează mai mult cu estrogenul, cu atât este mai mic riscul de cancere sensibile la hormoni, cum ar fi cancerele de sân, uter și prostată.Diabet: După cum am menționat mai devreme, fibrele solubile din semințele de in pot reduce nivelul de zahăr din sânge, ceea ce poate ajuta la gestionarea și prevenirea dezvoltării diabetului. Una până la două linguri de in măcinat pe zi pot fi consumate în siguranță. Dacă vă monitorizați în prezent nivelul zahărului din sânge, continuați să faceți acest lucru și observați orice modificări care pot apărea odată cu adăugarea de in.Sănătatea digestivă: Semințele de in măcinate pot ajuta la prevenirea atât a diareei, cât și a constipației din cauza acțiunilor fibrelor solubile și insolubile. Inul este o sursă excelentă de hrană pentru bacteriile din colon, creând un microbiom mai sănătos, care a fost asociat cu pierderea în greutate, îmbunătățirea sănătății creierului și, în general, scade inflamația sistemică.Pierderea în greutate: Amestecul gros care rezultă din amestecarea semințelor de in măcinate cu apă sau alt lichid poate fi eficient în suprimarea poftei de mâncare și a poftei de mâncare, ceea ce poate promova pierderea în greutate.

Efecte adverse și preocupări

Semințele de in sunt de obicei bine tolerate de organism, iar alergia este rară. Asigurați-vă că beți multă apă când consumați in, pentru ca acestea să nu se îngroașe prea mult și să creeze senzația de „blocare”. De asemenea, cantitățile mari de semințe de in (5 linguri) pot afecta funcționarea glandei tiroide, în special la persoanele cu probleme cu tiroida. Una până la două linguri pe zi nu ar trebui să fie problematice.

Unele probleme digestive, inclusiv gaze, balonare, dureri abdominale și greață, au fost raportate de persoane care nu sunt obișnuite să mănânce multe fibre și care încorporează prea multe semințe de in prea repede. Vă recomandăm să începeți cu doze mici (1/2 lingură) și să treceți treptat până la una până la două linguri pe zi. Adăugarea de semințe de in poate crește, de asemenea, frecvența mișcărilor intestinale.

Concluzia

Semințele de in au devenit foarte populare datorită conținutului lor ridicat de fibre și omega-3, care s-a dovedit a avea o multitudine de beneficii pentru sănătate. Consumul zilnic de una până la două linguri de semințe de in măcinate este recomandat pentru sănătatea generală și starea de bine.

Un focar de salmonelă la nivel național, care contaminează până la jumătate de miliard de ouă, a pus hrana controversată din nou în prim-planul considerației publice. În trecut, ouăle erau bine cunoscute pentru potențialele efecte nocive asupra sănătății, având în vedere conținutul lor ridicat de colesterol (există 213 mg de colesterol într-un gălbenuș de ou – adică 70% din cantitatea totală zilnică de 300 mg recomandată de Ghidurile dietetice din 2005). Apoi ouăle au fost aplaudate pentru conținutul lor ridicat de proteine ​​și, mai recent, pentru cantitatea notabilă de acid gras DHA omega-3 sănătos pentru inimă din gălbenușul de ou (aproximativ 50 mg – și de opt ori mai mult decât în ​​ouăle îmbogățite cu DHA). La doar aproximativ 15 cenți fiecare, ouăle conțin o mulțime de nutrienți la un preț foarte ieftin. Dar este sigur și sănătos să le consumi?

Să cântărim beneficiile și riscurile. Un singur ou are 70 de calorii; 6 grame de proteine, inclusiv toți aminoacizii esențiali (proteinele pe care organismul trebuie să le obțină din dietă); 13 vitamine și minerale; și DHA acizi grași omega-3. Puține alte alimente s-ar putea lăuda cu o densitate nutrițională atât de mare. 

Este aproximativ echivalent cu un singur gălbenuș de ou; sugerând astfel că persoanele cu boli de inimă probabil ar trebui să mănânce ouă doar de câteva ori pe săptămână sau să renunțe la gălbenuș și să mănânce doar albușurile. Dar, în special, AHA și-a modificat liniile directoare și nu mai face o recomandare specifică cu privire la numărul de gălbenușuri de ou pe care o persoană ar trebui să mănânce pe săptămână.  

În afară de cantitățile lor de colesterol, ouăle sunt, de asemenea, o sursă susceptibilă de boli transmise de alimente, care prezintă un risc potențial pentru sănătate, în special pentru persoanele în vârstă și persoanele cu imunodeprimare. Cu toate acestea, infecția cu salmonella poate fi prevenită de cele mai multe ori prin tehnici bune de manipulare a alimentelor, inclusiv îngrijire specială pentru a găti complet ouăle. 

În cele din urmă, dacă alegeți sau nu să includeți ouă în dieta dvs. zilnică va depinde de preferințele de gust și de concluziile dvs. cu privire la riscuri versus beneficii, dar nu există nicio îndoială că ouăle sunt o sursă ieftină de o varietate de nutrienți.

Participarea la o activitate fizică amplă și consumul unei diete sănătoase și bogate în nutrienți sunt caracteristici definitorii ale unui stil de viață sănătos. Adesea, sportivii sunt cetățenii model cu o sănătate excelentă; cu toate acestea, un număr considerabil de sportivi au dus obiceiurile sănătoase la extrem, astfel încât acestea devin patologice și dăunătoare sănătății și bunăstării generale. Indiferent dacă este făcut din greșeală sau intenționat, undeva în jur de 25% dintre atletele de elită din sporturile de anduranță, sporturile estetice și sporturile din clasa de greutate suferă de alimentație dezordonată și de o anumită variație a triadei sportive feminine.

Triada de atletă este caracterizată prin amenoree (cel puțin trei luni fără menstruație), osteoporoză (oase slăbite și risc crescut de fractură) și alimentație dezordonată. Calea de la sănătatea optimă la manifestarea deplină a triadei există de-a lungul unui continuum. Adică, obiceiurile alimentare și de activitate ale unui atlet pot varia de la sănătate optimă la anorexie nervoasă severă. Oasele ei pot fi incredibil de puternice până la extrem de fragile și predispuse la fracturi. Ea poate avea perioade regulate, lunare, până la amenoree prelungită. Cele trei componente ale menstruației neregulate, oasele slăbite și alimentația dezordonată sunt strâns legate. Chiar dacă un atlet nu prezintă neapărat manifestarea completă a triadei sportive feminine, ea poate fi totuși expusă riscului de consecințe negative asupra sănătății și performanței.

Triada rezultă atunci când o sportivă arde mai multe calorii decât consumă, creând o stare de scădere a disponibilității energetice. Acest lucru se poate întâmpla atunci când un sportiv își mărește activitatea fizică fără a crește în mod corespunzător aportul caloric sau dacă își limitează aportul caloric. Când se întâmplă acest lucru, organismul încearcă să restabilească echilibrul energetic utilizând mai puțină energie pentru creștere, reproducere și diverse alte funcții importante ale corpului. Menstruația se oprește și apare un dezechilibru hormonal care duce adesea la scăderea rezistenței osoase și la creșterea riscului de fractură. Sportivii cu cel mai mare risc de disponibilitate energetică scăzută și de manifestare a triadei sunt cei care limitează aportul caloric, fac sport pe perioade prelungite, sunt vegetarieni și limitează tipurile de alimente pe care le vor consuma. Alți factori de risc includ antrenamentul specific sportului la o vârstă fragedă, dieta, accidentarea sportivă și creșterea bruscă a volumului de antrenament.

De obicei, participarea la sport necesită un examen fizic pre-participare. În timpul acestui examen, medicul trebuie să pună întrebările adecvate pentru a determina dacă sportivul are semne ale triadei sportive de sex feminin. Dacă o face, o echipă multidisciplinară care include un medic, un dietetician înregistrat și, dacă se crede că sportivul are o tulburare de alimentație, cum ar fi anorexia sau bulimia, un profesionist în sănătate mintală, va lucra împreună pentru a ajuta sportivul să-și recapete sănătatea. Antrenorul sportivului, un fiziolog de exerciții, un antrenor de atletism certificat, părinții și alți membri ai familiei joacă, de asemenea, un rol important în recuperarea ei. Dacă bănuiți că un prieten sau un coleg de echipă a dezordonat alimentația sau oricare dintre componentele triadei sportive de sex feminin și sunteți îngrijorat că ea poate răspunde defensiv dacă menționați preocupările dvs.,  luați în considerare să ajutați cu utilizarea abordării „CONFRONT” susținută de National Asociația Anorexiei Nervose și Afecțiunilor Conexe (ANAD) (http://www.anad.org):